Recept: Porthouse steak

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca.20 minuten/Marinade 12 uur
Aantal personen:
6

Ingrediënten

2 Porterhouse steaks van 700 gram ongeveer 6 cm dik(entrecôte met been en haas)
1 kopje olie
1 kopje rode wijn
3 theelepels gedroogde rozemarijn
2 afgestreken theelepels grof gemalen peper 1 teentje knoflook
1 afgestreken theelepel zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Voorbereiding:Meng de olie door de wijn.

  2. Wrijf de rozemarijn tussen de vingers fijn en voeg deze met de gemalen peper bij de olie en wijn.

  3. Schil en hak de knoflook(of druk ze fijn in een knoflookpers)en roer door de marinade.

  4. Giet de marinade over de Porterhouse steaks en laat ze toegedekt 12 uur in de koelkast marineren.

  5. (Tijdens het marineren verscheidene keren omdraaien.

  6. )Verder:Haal de Porterhouse steaks uit de marinade,laat ze uitdruipen en maak het vlees met de punt van een mes langs het been wat los.

  7. Snij eventuele vetranden een paar keer in.

  8. Grill de stukken vlees aan beide kanten 2 minuten boven een fel vuur.

  9. Daarna 10 15 minuten aan beide kanten aan de rand van de barbecue,dus minder heet.

  10. Strooi vlak voor het opdienen zout over de steaks.

  11. Advies: Bestel dit vrij kostbare stuk vlees liefst tevoren bij uw slager, zodat hij u werkelijk goede entrecôte levert.