Recept: Zoete aardappelsoep met truffel
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 g zoete aardappel (in blokjes)
2 sjalotten (gesnipperd)
1 tl olijfolie
pot fond naar keuze of
5 dl bouillon
1 dl kookroom
zwarte peper
zout
potje fijngehakte truffel of
porcini
2 sjalotten (gesnipperd)
1 tl olijfolie
pot fond naar keuze of
5 dl bouillon
1 dl kookroom
zwarte peper
zout
potje fijngehakte truffel of
porcini
Bereidingswijze van het recept
Fruit de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.
Voeg dan de zoete aardappelen en fond/bouillon toe en breng eventueel alles op smaak met wat peper & zout.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.
Schenk de room erbij en pureer de soep met eenstaafmixer.
Roer tot slot de truffel erdoor.