Recept: Zoete aardappelsoep met truffel

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 g zoete aardappel (in blokjes)
2 sjalotten (gesnipperd)
1 tl olijfolie
pot fond naar keuze of
5 dl bouillon
1 dl kookroom
zwarte peper
zout
potje fijngehakte truffel of
porcini

Bereidingswijze van het recept

  1. Fruit de uitjes in de olie tot ze zacht zijn.

  2. Voeg dan de zoete aardappelen en fond/bouillon toe en breng eventueel alles op smaak met wat peper & zout.

  3. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan tot de aardappelen gaar zijn.

  4. Schenk de room erbij en pureer de soep met eenstaafmixer.

  5. Roer tot slot de truffel erdoor.