Recept: Aardappel-truffelsoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
250g vastkokende aardappelen
4dl kippenbouillon
1 teentje knoflook, gepeld
1 ui, fijngesnipperd
1/2 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
1dl room
20g verse zwarte truffel, grof gehakt
25g Parmezaanse kaas, geraspt
1 eetlepel zwarte truffelolie
Zout en peper van de molen
4dl kippenbouillon
1 teentje knoflook, gepeld
1 ui, fijngesnipperd
1/2 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
1dl room
20g verse zwarte truffel, grof gehakt
25g Parmezaanse kaas, geraspt
1 eetlepel zwarte truffelolie
Zout en peper van de molen
Bereidingswijze van het recept
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Kook ze gaar in de kippenbouillon, samen met het teentje knoflook, de ui en de rozemarijn.
Voeg er de room en de zwarte truffel aan toe en mix de soep met een staafmixer.
Vermeng met parmezaan en enkele druppels truffelolie.
Kruid met peper en zout.
Laat 2 minuten trekken op laag vuur.
Dien de soep op in kommen.
Werk af met wat truffelolie.