Recept: Aardappel-broccolisoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

500 g broccoli
plantaardige olie voor het invetten
2 uien, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
750 g aardappels, in blokjes
2 blokjes kippenbouillon
3,75 dL magere melk
3 el fijngehakte verse koriander

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

  2. Veeg de bodem van een grote pan licht in met olie.

  3. Verhit de pan op matig vuur en doe er de ui en knoflook in.

  4. Voeg 1 el water toe om aanbakken te voorkomen.

  5. Leg er het deksel op en laat onder af en toe roeren 5 minuten fruiten, of tot de ui gaar en goudgeel is.

  6. Voeg de gemalen komijn en koriander toe en laat nog 2 minuten bakken.

  7. Doe de aardappel en broccoli in de pan, schep goed om en voeg de bouillonblokjes en 1 liter water toe.

  8. Breng langzaam aan de kook.

  9. Draai het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.

  10. Laat iets afkoelen.

  11. Draai de soep in porties glad in een keukenmachine of blender.

  12. Doe de soep terug in de pan en schep er de melk door.

  13. Laat langzaam verhitten zonder aan de kook te laten komen.

  14. Schep er de gehakte koriander door en breng op smaak met zout en versgemalen peper.