Recept: Aardappel-avocadoveloute

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met groente

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 aardappelen
3 rijpe avocado's
2 sjalotjes
Sap van 1 limoen
2 dl room
7,5 dl kippenbouillon
Olijfolie
Verse bieslook
Tabasco
Peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen ongeschild 20 minuten in gezouten water.

  2. Pel ze en snij ze in stukken.

  3. Pel en snipper de sjalotjes.

  4. Stoof ze kort aan in olijfolie.

  5. Doe er de bouillon en de aardappelen bij.

  6. Laat ongeveer 5 minuten koken.

  7. Snij de avocado's doormidden verwijder de pit.

  8. Schep het vruchtvlees eruit en besprenkel het meteen met wat limoensap.

  9. Doe het bij de warme soep en pureer met de staafmixer.

  10. Voeg er de room aan toe.

  11. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een paar druppels tabasco.

  12. Laat de soep nog even tot tegen de kook aan komen.

  13. Verdeel ze over kommetjes of borden.

  14. Werk elke portie af met flink wat gesnipperde bieslook.