Recept: Varkenskarbonade met scherpe saus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca.30 min./vooraf 20 min
Aantal personen:
6 tot

Ingrediënten

2 uien
6 eetlepels wijnazijn
1 kopje water
2 afgestreken eetlepels suiker
1 eetlepel scherpe mosterd
1 afgestreken theelepel peper
1 afgestreken theelepel zout
1 theelepel cayennepeper
2 dikke plakken citroen met de schil
100 gr boter
1 kopje tomatenketchup
2 theelepels worcestersaus
12 varkenskarbonades
2 eetlepels olie
per karbonade flinke snuf zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Voorbereiding:Schil en hak de uien.

  2. Roer de gehakte ui door de azijn, met water,suiker,mosterd,peper,zout en cayennepeper,voeg de citroenschijfjes erbij en laat alles op een zacht vuur 20 minuten koken.

  3. Verder:Neem de saus van het vuur,laat de boter daarin onder goed roeren smelten,voeg de tomatenketchup en de worcestersaus erbij, roer alles goed door elkaar en laat de saus aan de rand van de barbecue nog even goed doorkoken en houd hem daarna warm.

  4. Snijd de karbonades aan de rand een paar keer in en smeer ze aan beide kanten in met olie.

  5. Grill de karbonades ongeveer 5-6 minuten aan iedere kant.

  6. Bestrijk de karbonades tijdens het grillen meermalen met olie.

  7. Strooi tenslotte wat zout over de karbonades en serveer ze met de scherpe saus.

  8. Serveer met stokbrood en aardappelsalade of kropsla.