Recept: Pindakaaskoekjes

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
75 minuten
Aantal personen:
20

Ingrediënten

125 g boter
150 g pindakaas met stukjes noot
225 g kristalsuiker
1 ei
150 g bloem
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
75 g ongezouten pinda's (gepeld)



Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 gradenKlop het ei los.

  2. Beleg de bakplaten met het bakpapier.

  3. Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar.

  4. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed.

  5. Voeg het losgeklopte ei beetje bij beetje toe tot alles goed is gemengd.

  6. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel.

  7. Voeg de pinda's toe en kneed alles met je vingers tot een zacht deeg.

  8. Wikkel het in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  9. Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten, op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakproces.

  10. Druk de balletjes iets aan.

  11. Bak ze in 15 minuten in de oven goudbruin.

  12. Laat ze voor het serveren afkoelen op een rooster.