Recept: Crostini Vitello tonnato
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
12 crostini's (sneetjes krokant brood)
voor de vitello:
200 g kalfsbovenbil
1 eetlepel appelkappertjes
4 ansjovis
1 dl zoete witte wijn
olijfolie
boter
peper en zout
voor de tonnato:
1/2 blikje tonijn in eigen nat
2 eetlepels mayonaise
voor de vitello:
200 g kalfsbovenbil
1 eetlepel appelkappertjes
4 ansjovis
1 dl zoete witte wijn
olijfolie
boter
peper en zout
voor de tonnato:
1/2 blikje tonijn in eigen nat
2 eetlepels mayonaise
Bereidingswijze van het recept
Kruid het vlees met peper en zout en bak het goudbruin in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter.
Voeg de kappertjes en de ansjovis toe en blus met de witte wijn.
Laat op een zacht vuur, onder gesloten deksel 15 min verder garen.
Draai het vlees regelmatig.
Het vlees moet nog rose zijn vanbinnen.
Haal het vlees uit de pan en laat de saus tot een derde inkoken.
Giet de saus over het kalfsvlees.
Mix de mayonaise met de tonijn en het vocht uit het blikje.
Bestrijk de crostini's met wat tonijnsaus.
Snij dunne plakjes van het kalfsvlees en beleg er de crostini's mee.
Werk af met de rest van de tonijnsaus en een appelkappertje