Recept: borrelballetjes uit de oven met knoflooksaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
300 gr. rundergehakt
1/2 uitje (fijn gesnipperd)
1 tl. sambal
1 tl. knoflookpuree (of 1 teentje uit pers)
1 tl. basilicum (op oliebasis)
1 el. paneermeel
zout naar smaak toevoegen
voor het sausje:
1 el. mayonaise
1 el. creme fraiche of yoghurt
1 tl. knoflookpuree
1 el. peterselie (event. gedroogd)
1/2 uitje (fijn gesnipperd)
1 tl. sambal
1 tl. knoflookpuree (of 1 teentje uit pers)
1 tl. basilicum (op oliebasis)
1 el. paneermeel
zout naar smaak toevoegen
voor het sausje:
1 el. mayonaise
1 el. creme fraiche of yoghurt
1 tl. knoflookpuree
1 el. peterselie (event. gedroogd)
Bereidingswijze van het recept
meng alle ingredienten door elkaar en vorm er balletjes van (ongeveer 20 stuks).
Op een rekje in de oven schuiven (wel iets eronder plaatsen om de vleessappen op te vangen) en gedurende 20 minuutjes in de oven laten bakken.
Voor het sausje alles door elkaar mengen en wanneer je het te dik vindt dan een beetje water erdoor roeren.