Recept: Kerriesaus met kip
Recept informatie
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
300 g kipfilet, in blokjes
3 el olijfolie
2 el kerriepoeder
1 appel
100 mL sinaasappelsap
2 el limoensap
150 mL room
2 sinaasappels
zout
1 bos gladde peterselie
Bereidingswijze van het recept
Pel de ui en het knoflook en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de olie in een pan en braad daarin de kippenblokjes.
Doe de ui en de knoflook eveneens in de pan en strooi de kerrie erover en laat dit eveneens braden.
Schil de appel, deel hem in vieren, ontpit en snijd hem in fijne blokjes.
Voeg de blokjes samen met het sinaasappelsap, het limoensap en de room toe en laat de saus op een zacht vuur sudderen.
Schil de sinaasappels met een scherp mes, zodat de witte huid ook verwijderd wordt en snijd de partjes uit.
Doe de sinaasappelpartjes bij de kerriesaus, verwarm dit kort en breng de saus op smaak met een beetje zout.
Spoel de peterselie af, dep de takjes droog, trek de blaadjes van de steeltjes en snijd ze fijn.
Roer de peterselie door de saus en serveer.