Recept: Sauce a la Bordelaise
Recept informatie
Bereidingstijd:
90 minutenAantal personen:
10Ingrediënten
500 ml rode wijn (bij voorkeur bordeaux)
250 ml wildfond
50 gram koude boter, in blokjes gesneden
3 sjalotjes, fijngesnipperd
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 mergpijpje van ongeveer 100 gram
2 koffielepels zout
2 koffielepels versgemalen witte peper v/d molen
1/2 Koffielepel kruidenzout
250 ml wildfond
50 gram koude boter, in blokjes gesneden
3 sjalotjes, fijngesnipperd
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 mergpijpje van ongeveer 100 gram
2 koffielepels zout
2 koffielepels versgemalen witte peper v/d molen
1/2 Koffielepel kruidenzout
Bereidingswijze van het recept
Smelt voor de saus 20 gram boter in een sauspan en voeg de sjalotjes toe.
Laat alles al roerend stoven of totdat de sjalotjes zacht zijn.
Doe de wijn erbij en laat inkoken tot eenderde op een middelmatig tot zacht vuur.
Voeg dan het wildfond (bouillon) en de mergpijp toe en laat tot de helft inkoken.
Breek de mergpijp tijdens het koken.
Vis daarna de mergpijp uit de saus en voeg de honing, zout, peper en kruidenzout bij de saus en roer alles eronder.
Dik de saus eventueel met enkele koffielepels maizena en een weinig water.
Doe als laatste de gehakte peterselie bij de saus.
Zet de sauspan van het vuur af en roer er ten laatste de overige 30 gram boter onder.
Klaar!