Recept: Witlofsalade met rosbief en citroenvinaigrette

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr groene of witte asperges
3 struikjes witlof
1 avocado
2 el citroensap
1 bakje cherry-kerstomaatjes
vers gemalen peper
zout
1 citroen
200 gr rosbief (vleeswaren)
1 bakje tuinkers
Voor de dressing:
1 el mosterd
1 eierdooier
1 el citroensap
1 el wijnazijn
5 el olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges.

  2. Kook ze 3 min in water met zout.

  3. Giet ze af.

  4. Spoel er koud water over en laat ze uitlekken.

  5. Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof en verdeel de groente in reepjes.

  6. Halveer de avocado,verwijder de pit,schil de vrucht en snij hem in blokjes.

  7. Besprenkel deze met citroensap.

  8. Halveer de kerstomaatjes en bestrooi ze met peper en zout.

  9. Snijd de citroen in plakjes.

  10. Meng de ingredienten voor de dressing en voeg peper en zout naar smaak toe.

  11. Halveer de asperges in de lengte.

  12. Schep witlof,avocado,tomaten en peper en zout door elkaar.

  13. Schik de salade en de rosbief op een schaal met de tuinkers eromheen.

  14. Giet de dressing erover heen en garneer met asperges en citroenpartjes.