Recept: Varkenshaasje met mozzarella

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

800g varkenshaas
500g champignons
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 kleine ui
300g mozzarella, in plakjes
Gesnipperde peterselie
4 eetlepels olijfolie
Margarine of boter
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Verdeel het varkenshaasje in 4 gelijke stukken.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom aan tot het een mooi korstje krijgt.

  3. Kruid met peper en zout en hou apart.

  4. Borstel de champignons droog schoon en snij ze in plakjes.

  5. Snipper de ui en fruit het glazig.

  6. Doe er de champignons bij en bak ze kort mee.

  7. Pers er vervolgens de knoflook bij en laat bakken tot alle vocht verdampt is.

  8. Beboter een ovenschaal en verdeel er de champignons over.

  9. Leg er de haasjes bij.

  10. Bedek elk varkenshaasje met mozzarella.

  11. Kruid met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.

  12. Zet 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

  13. Bestrooi met peterselie.