Recept: Thee-en-appelgelei

Meer recepten in de categorie:

Makkelijk en Snel, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

1 kg appelen
800g kristalsuiker
Sap van 1 citroen
25g Ceylon of Earl Grey-thee

Bereidingswijze van het recept

  1. Spoel de appelen en snij ze ongeschild in kwarten.

  2. Leg ze in 1 liter kokend water en laat 30 minuten zachtjes koken, tot ze goed gaar zijn.

  3. Leg kaasdoek in een zeef.

  4. Giet appelen en kookvocht erin en vang het vocht op in een kom.

  5. Druk de appelen nog eens heel goed uit.

  6. Zeef het citroensap.

  7. Breng 200ml water aan de kook en laat hierin de thee 3 minuten trekken.

  8. Giet door een zeef.

  9. Breng het gezeefde appelsap, het citroensap en de suiker in een hoge pan aan de kook.

  10. Voeg na 5 minuten de thee toe en laat nog eens 5 minuten koken.

  11. Giet in potjes en sluit goed af.