Recept: Apensnoet taart

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

1pak baukje mix voor mon chou taart
75 gram boter
21/2 deciliter slagroom
200 gram monchou (op kamertemperatuur)
5 eetlepels bananenjam
1 eierkoek
4 eetlepels nesquick-poeder voor chocolade drank
6 eetlepels chocolade vlokken banaanfeest (de ruyter)
2 plakjes wit kokosbrood
1 plakje kokosbrood met chocoladelaagje (chocococo)
4 schuddebuikjes chocolade (bolletje)
2 aardbeien veters (look o look)

Bereidingswijze van het recept

  1. Velletje bakpapier (zit in pak baukje mix voor mon chou), over de bodem van de springvorm leggen.

  2. Rand van de springvorm erover heen plaatsen en springvorm sluiten.

  3. De boter in een steelpannetje smelten.

  4. Pannetje van het vuur nemen en inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter roeren.

  5. Kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm verdelen en met de bolle kant van een lepel aandrukken.

  6. In een kom de slagroom stijf kloppen en in de koelkast zetten.

  7. Monchou in een aparte kom romig roeren.

  8. In een grote kom de inhoud van het zakje basis mix door 1 deciliter handwarm water roeren en met de mixer kloppen tot een gladde massa.

  9. Jam, mon chou en slagroom door elkaar spatelen.

  10. Mengsel in springvorm scheppen en bovenzijde glad strijken.

  11. Taart minstens 11/2 uur in de koelkast zetten.

  12. Springvorm voorzichtig verwijderen.

  13. Eierkoek halveren en met chocoladepoeder (zeefje) bestrooien