Recept: Romige bietensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
30Aantal personen:
4Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien fijngesneden
2 bakjes gekookte bieten(a 500 g)in grove stukken
4 aardappels in blokjes
1 liter kippenbouillon(van tablet)
1 zakje verse dille(15 g)fijngesneden
4 eetlepels Griekse yoghurt bakje a 150 g) 100 g gorgonzola(kaas)verkruimeld
2 rode uien fijngesneden
2 bakjes gekookte bieten(a 500 g)in grove stukken
4 aardappels in blokjes
1 liter kippenbouillon(van tablet)
1 zakje verse dille(15 g)fijngesneden
4 eetlepels Griekse yoghurt bakje a 150 g) 100 g gorgonzola(kaas)verkruimeld
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olie in een grote soeppan,fruit hierin de ui lichtbruin.
Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep.
Roer de dille erdoorheen,maar houd 2 eetlepels achter.
Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt,kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met de achtergehouden dille.
Lekker met geroosterd(zuurdesem)brood.