Recept: Slakken

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

300 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
150 g magere kwark
100 ml melk
100 ml zonnebloemolie
80 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
6 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
snufje zout
Voor de vulling:
200 g pruimenmoes
75 g rozijnen
25 g krenten
50 g Dr. Oetker Hazelnoten
Voor het glazuur:
Dr. Oetker Gebaksglazuur

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Voor het deeg bloem en Backin mengen en boven een mengkom zeven.

  3. De overige ingredienten toevoegen en met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad deeg kneden (niet te lang kneden anders wordt het deeg te vochtig).

  4. Aansluitend het deeg op een met bloem bestrooid werkblad leggen en een rol van het deeg vormen.

  5. Het deeg tot een rechthoek (50x35 cm) uitrollen.

  6. Voor de vulling het deeg met pruimenmoes bestrijken en met de overige ingredienten voor de vulling bestrooien.

  7. Het deeg vanaf de langste zijde stevig oprollen en na elke 2 cm doorsnijden.

  8. De rolletjes op een ingevette met bakpapier beklede bakplaat leggen en een beetje aandrukken.

  9. Het uiteinde van elke rol 2 tot 3 cm uitrollen en tot een slakkenkop vormen.

  10. Bereid de Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  11. Bestrijk de nog warme slakken met het glazuur en garneer ze met amandelen.