Recept: Kronkels

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Snacks

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

5 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel bloem
10 frankfurters

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  2. Strooi de bloem op het aanrecht.

  3. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  5. Rol elk plakje deeg op het aanrecht een beetje uit tot een rechte dunne lap.

  6. Snij elke lap deeg in 2 repen.

  7. Open het blik knakworsten en laat ze in een vergiet uitlekken.

  8. Leg de knakworsten op een snijplank en snij ze in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal doormidden.

  9. Rol de deegrepen als spiralen om de knakworsten heen.

  10. Leg de knakworsten op het bakpapier en bak het deeg in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.

  11. Laat de kronkels een beetje afkoelen en serveer ze met een servetje.