Recept: Konijn in Hoegaardenbier

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
1uur 50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1,5 kg konijn,panklare stukken
600 g pastinaak of knolselder
100 g malse abrikozen
sap van 1/2 sinaasappel
150 à 200 g uienkonfijt natuur of sinaasappel
2,5 dl kippenbouillon(1/2 blokje opgelost in 2,5 dl heet water)
1 flesje Hoegaarden Grand Cru(33 cl)
3 eetl. bloem
2 eetl. olijfolie
2 takjes peterselie
2 eetl. kruidentuiltje (Topaz)
peper
zout
instantsausbinder

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de konijnendelen oppervlakkig ontdooien en wentel ze door de bloem.

  2. Snij de pastinaak(of de knolselder)in blokjes van +-3 cm.

  3. Snij de peterselie zeer fijn.

  4. De dag voordien (± 1 u 30 min.

  5. ) Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de konijnendelen aan alle kanten goudbruin.

  6. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg het bier en de kippenbouillon toe,kruid met het kruidentuiltje en laat afgedekt gedurende 1 u 10 min.

  8. zachtjes sudderen.

  9. Voeg de malse abrikozen en de stukken pastinaak(of knolselder)toe en laat nog 20 min.

  10. verder stoven.

  11. Voeg uienkonfijt naar smaak) toe en roer voorzichtig om.

  12. Zet de schotel koel weg tot ’s anderendaags.

  13. De dag zelf(20 min.

  14. ) Warm het konijn zachtjes op en voeg het sinaasappelsap toe.

  15. Haal de stukken konijn uit de pan.

  16. Bind de saus lichtjes met sausbinder(naar smaak).

  17. Roer de fijngesnipperde peterselie onder de saus.

  18. Schik op elk bord een konijnendeel en lepel er de saus rond.

  19. Dien op met natuur aardappelen of kroketjes.