Recept: kaneelboompjes

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Kerst

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten wachttijd 2 uur 30 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

boter om in te vetten
1 sinaasappel
350 gram zelfrijzend bakmeel
4 theel. kaneelpoeder
200 gram boter
1 ei
100 gram suiker
bloem om te bestuiven-
250 gram poedersuiker-
1 eetl. gehakte gekonfijte sinaasappelsnippers of zilverpilletjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

  2. Vet een bakplaat in.

  3. Boen de sinaasappel schoon, rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht.

  4. Meng bakmeel en 3 theelepels kaneelpoeder.

  5. Voeg de boter in blokjes toe en vorm er met een koele hand een kruimelig deeg van.

  6. Klop het ei los en voeg dit met de suiker en sinaasappelrasp door het meelmengsel.

  7. Kneed alles tot een soepel deeg.

  8. Leg het eventueel even in de koelkast om op te stijven.

  9. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1/2 cm dik.

  10. Steek er dennenboompjes of sterren uit en leg die op de bakplaat.

  11. Steek een ruim gaatje in het deeg als u de koekjes in de kerstboom wilt hangen.

  12. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

  13. Laat ze iets afkoelen zodat ze stevig zijn voordat u ze van de bakplaat haalt.

  14. Meng poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder en 2-3 eetlepels sinaasappelsap tot een dik glazuur.

  15. Bestrijk de koekjes hiermee en verdeel daarover de versiering.

  16. Rijg een lintje of koordje door de koekjes en hang ze in de boom.