Recept: Kerstengelen

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Kerst

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

250 g tarwebloem
1 afgestreken theel bakpoeder
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 flesje Rumaroma
1 mespunt kardamom
1 mespuntje kaneel
1 ei
75 g koude boter of margarine
Voor garnering
gezeefde poedersuiker
eiwit
eigeel
groene en rode kleurstoffen

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. voor het deeg Meng de bloem met bakpoeder en zeef dit op het werkblad.

  3. Maak een kuiltje in het midden.

  4. Voeg de suiker, de gevanillineerde suiker, het rumaroma, de kardamom, de kaneel en het ei toe en verwerk dit tot een dikke brij.

  5. Snijd de koude boter in stukjes en kneed dit samen met de brij tot een glad deeg.

  6. Als het deeg blijft kleven, leg het dan een tijdje op een koele plaats.

  7. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik.

  8. Snijd hieruit figuren met behulp van sjablonen en leg deze op een ingevette bakplaat.

  9. Plaats de bakplaat gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  10. Voor de garnering Leng de gezeefde poedersuiker aan met zoveel eiwit tot een dik papje ontstaat.

  11. Verdeel dit papje in verschillende delen en geef elk deel een andere kleur met het eigeel, de groene en de rode kleurstoffen.

  12. Versier de engelen hiermee.