Recept: Lieveheersbeestjes

Meer recepten in de categorie:

Kinderen, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Voor het deeg:
100 gram boter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
2 eieren
200 gram bloem
1 theelepel backin
25 gram custard
3 eetlepels melk
Voor het glazuur:
dr. oetker chocoladeglazuur
dr. oetker gebaksglazuur
rode kleurstof
Om te garneren:
chococrisps

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor het deeg Boter met een mixer met garden op de hoogste stand romig roeren.

  2. Na elkaar de suiker, de vanillesuiker en zout erdoor roeren.

  3. Net zo lang mixen totdat een gebonden massa ontstaat.

  4. 1 voor 1de eieren door het beslag roeren ( elk ei 1/2 minuut mixen).

  5. De bloem met de backin en custard mengen, zeven en afwisselend de melk en het bloemmengsel met een mixer met garden op de middelste stand door het beslag mixen.

  6. Verwarm de oven voor.

  7. Het deeg in 8 porties verdelen.

  8. Wrijf uw handen in met bloem en vorm van elk stukje deeg een lieveheersbeestje.

  9. De lieveheersbeestjes op een bakplaat (ingevet, met bakpapier bekleed) leggen.

  10. Het bakblik in de oven plaatsen en bak de lieveheersbeestjes in 15 minuten gaar en goudbruin.

  11. De lieveheersbeestjes met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster plaatsen en laten afkoelen.

  12. Verwarm de chocoglazuur en gebaksglazuur volgens de aanwijzing op de verpakking.

  13. Doe voor het rode glazuur een beetje rode kleurstof in bij de gebaksglazuur.

  14. Kneed het zakje goed door, zodat de kleurstof goed gemengd is met de glazuur.

  15. Versier de lieveheersbeestjes met de glazuur en breng de ogen, neus en stippen aan met de chococrispies.