Recept: Strikjes met saus van wintergroenten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

500 g strikjespasta (farfalle,Benito of cravattine,Bio-time)
2 kleine wortelen
1/4 knolselder
2 dunne preistengels
1 groene kool
1 blokje groentebouillon
250 g mascarpone
1 eetl.boter
2 takjes tijm
Topaz-kruiden:
nootmuskaat
cayennepeper
1 laurierblaadje
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng 1/2 L water aan de kook samen met het groentebouillonblokje.

  2. Voeg de fijngesneden prei en de groene kool toe.

  3. Kruid met peper, zout,het laurierblaadje en de tijm.

  4. Dek af en laat de groenten gaar koken in 10 min.

  5. Giet af en vang het kookvocht op.

  6. Laat een eetl.

  7. boter smelten in een ruime kookpan.

  8. Voeg de gaargekookte prei en groene kool toe en laat eventjes stoven.

  9. Meng er de geraspte wortel en knolselder onder en laat gedurende 2 min.

  10. stoven.

  11. Roer regelmatig om.

  12. Leng aan met 2,5 dl van de groentebouillon en voeg de mascarpone toe.

  13. Breng aan de kook en laat een drietal min.

  14. doorkoken.

  15. Breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper naar wens.

  16. Indien de saus te dik wordt kan u nog wat groentebouillon toevoegen.

  17. Kook intussen de deegwaren gaar in 5 L lichtgezouten water(tijd: zie verpakking).

  18. Giet af en meng de deegwaren onder de saus.