Recept: Loempia met zuurzoete saus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Wraps

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

16 loempiavelletjes van 15 x 15cm
1 sjalotje
2 knoflookteentjes
1 rode paprika
2 wortels
1 stengelprei
50g sojascheuten
2 lente-uitjes
(Sesam)olie
Peper
Zout
2 eetlepels ketchup (saus)
1 eetlepel sojasaus (saus)
1 eetlepel sesamolie (saus)
2,5dl kippenbouillon (saus)
1 eetlepel wijnazijn (saus)
1 eetlepel griessuiker (saus)
1 theelepel sambal oelek (saus)
1 eetlepel maiszetmeel (saus)

Bereidingswijze van het recept

  1. Snipper de ui en knoflook.

  2. Verwijder zaden en zaadlijsten en snij de paprika's in fijne reepjes.

  3. Schraap de wortels schoon en snij ook deze in fijne reepjes.

  4. Snij het wit van prei in slierten van 10 cm.

  5. Fruit de ui en de look in wat olie en doe er de groenten bij.

  6. Stoof ze heel kort even mee zodat ze knapperig blijven.

  7. Leg de loempiavelletjes open en leg op elk velletje wat groenten.

  8. Rol ze strak op tot sigaartjes en bak ze in de wok in flink wat olie.

  9. Voor de saus: zet de wijnazijn met de suiker op een laag vuur en laat licht karameliseren.

  10. Blus met de bouillon en roer er de ketchup, sojasaus, sesamolie en sambal door.

  11. Los het maiszetmeel op in wat water en bind hiermee de saus.

  12. Serveer als dipsaus bij de loempia's