Recept: Roergebakken runderreepjes met peultjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gram bieflapjes
1 theel. maizena
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels medium dry sherry
1 theelepel sambal oelek
3 bosuitjes
150 gram peultjes
6 worteltjes
1 rode paprika
50 ml blue band vloeibaar of gewone olie
2-3 eetlepels oestersaus

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de bieflapjes dwars op de draad in dunne plakjes.

  2. Roer in een kom de maizena met de sojasaus, sherry en sambal tot een marinade.

  3. Schep de biefreepjes erdoor en laat ze circa 30 minuten staan en op kamertemperatuur komen.

  4. Snijd de bosuitjes in stukjes van circa 3 centimeter.

  5. Haal de peultjes af.

  6. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.

  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.

  8. Verhit de margarine in een wok of hapjespan en laat het schuim wegtrekken.

  9. Roerbak de reepjes al omscheppend op een hoog vuur in circa 2 minuten bruin.

  10. Schep ze op een bord.

  11. Schep de bosuitjes, peultjes en worteltjes door het bakvet en roerbak ze circa 1 minuut.

  12. Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak de groente in nog geen 3 minuten beetgaar.

  13. Schep de oestersaus en de reepjes vlees door de groente en warm het gerecht nog even goed door.

  14. Lekker met mie of rijst