Recept: Roergebakken eend met sperzieboontjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Wild
Hoofdgerechten, Wokken8

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

200 gram sperziebonen
1 eendenborstfilet van 400 gram
2 centimeter gemberwortel
1 rode Spaanse chilipeper
1 limoen
3 eetlepels olie
2 eetlepels rode currypasta
3 eetlepels thaise vissaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels kleine basilicumblaadjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de bonen schoon,snijd ze in stukken van 4 centimeter en kook ze beetgaar in een pan met kokend water.

  2. Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

  3. Verwijder het vel van de eend en snijd het vlees in dunne plakjes.

  4. Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes.

  5. Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.

  6. Boen de limoen schoon,schil hem dun en snijd de schil in dunne reepjes.

  7. Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta tot hij gaat geuren.

  8. Roerbak de eend op hoog vuur in 5 minuten bruin.

  9. Schep de gemberwortel met 1 eetlepel limoenreepjes,de spaanse peper en bonen erdoor en roerbak alles nog 3 minuten.

  10. Breng het gerecht op smaak met de vissaus en de suiker.

  11. Schep het gerecht in een warme schaal en strooi het basilicum erover.