Recept: Varkenshaas met citroen en olijven

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 varkenshaasjes van 250 gram per stuk
1/2 citroen
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
150 gr zwarte en groene olijven
1 el verse italiaanse kruiden
75 ml vleesfond
zout
vers gemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.

  2. Pers de citroen uit.

  3. Pers de knoflook boven een kom uit en meng de citroenrasp en de olijfolie erdoor.

  4. Snijd de varkenshaasjes dwars op de draad in plakjes van 1/2 cm dik en schep ze door het oliemengsel.

  5. Laat ze minstens 15 min afgedekt marineren.

  6. Halveer de olijven.

  7. Verhit de wok op hoog vuur.

  8. Roerbak het vlees en de italiaanse kruiden op hoog vuur bruin.

  9. Schep de olijven,2 el citroensap en de fond erdoor en verwarm het gerecht nog 2 min op hoog vuur.

  10. Laat het vocht verdampen.

  11. Breng het vlees pittig op smaak met zout en peper.