Recept: Zoetzuur varkensvlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1,5 dl plantaardige olie, om in te frituren
225 gr varkenshaas, in blokjes van 1 cm
1 ui, in ringen
1 groene paprika, zonder zaad en fijngesneden
225 gr ananas, in stukjes
25 gr bamboespruiten uit blik, afgespoeld, afgegoten en gehalveerd.
1 kleine wortel, in dunne reepjes
Beslag
125 gr bloem
1 el maizena
1,5 tl bakpoeder
1 el plantaardige olie
Saus
125 gr gele basterdsuiker
2 el maizena
1,25 dl wittewijnazijn
2 teentjes knoflook, geperst
4 el tomatenpuree
6 el ananassap

Bereidingswijze van het recept

  1. Zeef voor het beslag de bloem, maizena en het bakpoeder boven een kom.

  2. Voeg de olie toe en zoveel water als nodig is om een soepel beslag te maken (ongeveer 1,75 dl).

  3. Verhit in een wok de olie tot hij bijna rookt.

  4. Haal de stukjes vlees door het beslag en bak ze in porties gaar.

  5. Laat het vlees afkoelen.

  6. Giet alle olie, op 1 theelepel na, uit de wok en zet de wak weer op het vuur.

  7. Roerbak de ui, de paprika, de stukjes ananas, de wortel en de bamboespruiten 1 a 2 minuten.

  8. Haal de groente uit de wok en zet ze apart.

  9. Meng alle ingredienten voor de saus en breng het mengsel in de wok aan de kook.

  10. Blijf roeren tot de saus dik en helder is.

  11. Voeg na 1 minuut het vlees en de groenten toe en verwarm ze 1 a 2 minuten.

  12. Schep het mengsel op een schotel en serveer.