Recept: Kip uit de oven met groenten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 kippenbouten met vel
6 hele teentjes knoflook
250 g gewassen worteltjes
200 g magere spekreepjes
125 g gewelde rozijnen
8 el olijfolie
2 dl kippenbouillon
4 cm geraspte gember
zeezout
versgemalen peper
verse oregano

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Leg de wortels met de spekreepjes en de rozijnen in een braadpan/ braadslee.

  3. Leg de kippenbouten erbovenop.

  4. Schenk de olijfolie en de bouillon erover en voeg de knoflook toe.

  5. Bestrooi het geheel met gember,zeezout en versgemalen peper.

  6. Doe de braadpan/braadslee in de voorverwarmde oven en laat de kip gaar en krokant worden in ±45 minuten.

  7. Garneer met oregano naar smaak.