Recept: Bami met gehakt

Recept informatie

Bereidingstijd:
100 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 gr rundergehakt
15 st mie nestjes voor bamie van het merk honig
250 gr champignons
1 zak roerbakgroente
1 zakje mix voor nasi goreng van conimex
1 rode paprika
1 ui
3 knoflook teentjes
olijfolie
zoute ketjap van conimex
zoete ketjap van conimex
1 Spaanse chilipeper rood
zout
peper
paprika poeder
chille poeder
djahe gemalen gemberwortel

Bereidingswijze van het recept

  1. snij de uien fijn en de knoflook ook doe olijfolie in de wok hier de uien en de knoflook er in doen laat alles goud geel worden daarna uit de wok halen doe dit in een schaal.

  2. snij de champignons in schijfjes doe olijfolie in de wok en de champignons er in laat alles goed smeulen als dit goed is uit de wok halen doe dit ook in een schaal.

  3. snij de rode paprika in kleine stukjes en snij de spaanse peper ook fijn hou dit even apart.

  4. doe het gehakt in de wok goed fijn maken met een vork even nog een klein beetje olie er bij als het moet doe zout en peper op smaak er door heen en rode paprika poeder ook er door heen hierna de schaal met uien en het knoflook ook de schaal met champignons en de rode paprika en de rode pepers er door heen doe en de zak roerbakgroente er door heen doen.

  5. blijf wel elke keer alles goed door elkaar roeren.

  6. doe zoute ketjap er door op smaak hierna chille poeder op smaak er door doen.

  7. en dan het zakje mix voor nasi in een mok doen met water goed roeren en ook in de wok doen hierna de djahe erdoor doen laat alles aan de kook komen daarna op kleine vlam zetten.

  8. kook het water voor de bamie hier naar als de saus klaar is en op smaak is doe je de bamie er door heen.