Recept: Wilde eendenborst met vlierbessensaus en appel

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Wild

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

fijne tagliatelle zelf maken van
200 gr harde bloem (grano duro)
2 eieren
zout
1 blokje diepvries spinazie
2 eetl. olijfolie
bloem om te bestuiven
500 gr vlierbessen
2 dl rode Bourgogne wijn
3 dl wildfond
zout
zwarte peper
1 eetl. vlierbessenjenever
3 appels: goudreinetten
wat boter
wat suiker
12 enkele borsten van wilde eend
zout
witte peper
boter, om te braden

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak, bereid en kook het zelfgemaakte deeg voor de tagliatelle, waaraan de spinazie voor de kleur is toegevoegd, volgens voorschrift net voor het uitserveren in gezouten water met wat olijfolie niet al te gaar (al dente).

  2. Zoek voor de vlierbessen saus de vlierbessen uit, was ze en zet ze op met de rode Bourgogne wijn.

  3. Laat ze zo lang koken tot de bessen stuk gaan en druk alles dan door een fijne zeef.

  4. Kook de aldus verkregen puree samen met de wildfond in, totdat de saus iets begint te geleren.

  5. Breng ze op smaak met zout en zwarte peper en voeg dan de vlierbessenjenever toe.

  6. Schil ter zijner tijd de goudrenetten en verwijder de klokhuizen.

  7. Snijd van elke appel 12 partjes en stoof ze licht aan in wat boter.

  8. Strooi er op het laatst wat suiker over Verwarm de oven voor tot 55 graden.

  9. Bestrooi de eendenborsten licht met zout en witte peper en schroei ze aan beide kanten in een hete koekenpan in de boter dicht.

  10. Laat de borsten dan, verpakt in aluminumfolie, in de voorverwarmde oven ong 5 minuten rusten.

  11. Bedek de spiegels van de warme borden met de warme saus.

  12. Snijd de eenden-borsten in dunne tranches en leg ze dakpansgewijs in de saus.

  13. Leg de partjes gestoofde appel ernaast en een draai , met een vork, verse pasta erbij.

  14. Serveer het direct uit.