Recept: Doperwtenstamppotje

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr aardappels(kruimig)
300 gr doperwten(vers of diepvries)
8 plakjes pancetta
1 el suiker
2 dl melk
zwarte peper
klontje boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de aardappels,snij ze in even grote stukken en kook ze in een grote pan gaar in ±15 minuten.

  2. Leg de plakjes pancetta(in porties)in een droge,hete koekenpan en laat ze rustig uitbakken tot knapperige rondjes,halverwege omdraaien.

  3. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Verwarm de melk met de boter.

  5. Breng een pan water aan de kook voor de doperwten.

  6. Giet de aardappels af en haal ze door de pureeknijper of stamp ze fijn.

  7. Roer de hete botermelk erdoor tot een smeuïge puree.

  8. Kook de doperwten met een schepje suiker kort gaar in het kokend water(verse: circa 1 minuut,diepvries:circa 4 minuten).

  9. Laat uitlekken en roer door de puree.

  10. Breng op smaak met lekker veel versgemalen zwarte peper.

  11. Serveren:Verdeel het stamppotje over vier borden en garneer elk bord met twee knapperige pancettarondjes.