Recept: Blini's met gerookte zalm, en gerookte paling

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gram gerookte palingfilet
100 gram gerookte zalmfilet
6 radijsjes
200 gram poffertjes mix
1 ei
50 gram boter
1 bakje tuinkers
1/8 liter zure room

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de palingfilet in stukjes.

  2. Snijd elk radijsje in 4 partjes.

  3. Meng 2 deciliter water met de poffertjesmix en het ei.

  4. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine pollepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan en bak de blini's aan beide kanten goudbruin.

  5. Houd de blini's afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blinis.

  6. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepel zure room.

  7. Beleg 6 blinis met gerookte zalm en de andere met de palingfilet.

  8. Garneer elke blini met 2 partjes radijs.