Recept: Banderillas

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

12 kappertjes
12 ansjovisfilets in olie (uit een blikje)
12 ontpitte zwarte olijven
12 kleine augurkjes
12 zilveruitjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Leg met uw vingers een kappertje op het dikkere uiteinde van elke ansjovisfilet en rol deze voorzichtig op.

  2. Prik 1 gevulde ansjovis, 1 olijf, 1 augurk en 1 zilveruitje aan een cocktailprikker.

  3. Maak zo 12 spiesjes.

  4. Neem desgewenst andere ingredienten, zoals koude vleeswaren, kaas en groenten.

  5. Kies ingredienten die verschillen qua textuur, smaak en kleur.

  6. Deze spiesjes zijn erg populair in Noord-Spanje, waar ze pinchos aan een doorn gespiest heten.

  7. Laat u bij uw keuze leiden door de smaak, kleur en vorm van de ingredienten en kies bijvoorbeeld koud of gedroogd vlees, ingelegde tonijn, gezouten vis of hardgekookte eieren.

  8. In het zuiden van Spanje gebruiken ze ingelegde groenten en heten de spiesjes banderillas, omdat ze op de puntige stok van de stierenvechter lijken.