Recept: Stamppot rode kool met vispakketjes in mosterdsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 gr. aardappel
450 gr. rode kool met appeltjes (diepvries)
400 gr. koolvisfilet
100 gr. bacon
250 cc groentebouillon
15 gr. vloeibare boter
boter om de vis in te bakken
15 gr. meel
1 el mosterd
450 gr. rode kool met appeltjes (diepvries)
400 gr. koolvisfilet
100 gr. bacon
250 cc groentebouillon
15 gr. vloeibare boter
boter om de vis in te bakken
15 gr. meel
1 el mosterd
Bereidingswijze van het recept
De aardappelen schillen en gaarkoken.
De rode kool garen.
Aardappels en kool samen tot stamppotje verwerken.
De (ontdooide) koolvisfilet in blokjes snijden.
Ieder blokje in een plakje dungesneden bacon wikkelen.
In koekenpan boter verhitten en de koolvispakketjes bakken gedurende ongeveer 5 minuten.
Intussen in een steelpannetje de vloeibare boter verhitten en de meel toevoegen.
Goed mengen en even laten garen.
Bouillon toevoegen en met een garde blijven doorwerken totdat een mooie gladde saus is verkregen.
De mosterd toevoegen en opnieuw doorroeren totdat alle mosterd in de gladde saus is opgenomen.