Recept: Stamppot van winterpostelein met blauwschimmelkaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 gram winterpostelein,grofgesneden
1 kilo aardappels,geschild,in stukken
100 mililiter melk
1 eetlepel boter
200 gram blauwschimmelkaas
Voor de kaaskoekjes:
10 gram boter
1 eetlepel bloem
100 gram dana blue
50 gram belegen kaas,geraspt
1 kilo aardappels,geschild,in stukken
100 mililiter melk
1 eetlepel boter
200 gram blauwschimmelkaas
Voor de kaaskoekjes:
10 gram boter
1 eetlepel bloem
100 gram dana blue
50 gram belegen kaas,geraspt
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle ingredienten voor de kaaskoekjes door elkaar.
Maak er 4 bolletjes van en druk ze plat.
Bak ze in 2 minuten knapperig in de oven.
Kook de aardappels gaar.
Giet ze af en stamp ze fijn.
Verwarm de melk met de boter en roer door de puree.
maak de puree opnieuw warm en roer de kaas erdoor.
Zorg dat hij helemaal smelt.
Roer de postelein door de puree.
Serveer direct met de koekjes.