Recept: Witlofstampot met appel en walnoten

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Stamppot

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kilo kruimig kokende aardappelen
500 gram witlof
2 zure appels
2 eetlepels citroensap
50 gram walnoten
150 mililiter melk
versgemalen peper
zout
nootmuskaat
1 theelepel gehakte tijm

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groenten in smalle reepjes.

  3. Schil de appels, rasp ze grof of snijd ze in kleine stukjes.

  4. Besprenkel ze met citroensap.

  5. Hak de walnoten grof.

  6. Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm.

  7. Meng de witlofreepjes met de appel en noten erdoor.

  8. Warm alles goed door.