Recept: Rijst met kippenragout en doperwten

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 ui
50 gr. boter
50 gr. bloem
1 kip
1/2 pakje kerriesaus
worcestershiresaus
300 gr. rijst
450 gr. doperwten (diepvries)
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Zet de kip in een pan waar hij net in past onder water en voeg wat zout en peper toe.

  2. Kook gedurende een uur.

  3. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het klein.

  4. Kook de rijst en doperwten zoals je gewend bent.

  5. Snijd de ui in kleine blokjes en fruit deze in de boter glazig.

  6. Roer de bloem er doorheen zodat er een klont in de pan ontstaat.

  7. Voeg een beetje van de kippenbouillon aan toe en roer totdat het mengsel weer glad is.

  8. Herhaal dat totdat je een ongeveer even grote hoeveelheid saus hebt als kipstukjes.

  9. Voeg dan de kerriesauspoeder toe.

  10. Is de poeder helemaal opgenomen in de saus breng dan de saus op smaak met peper en worcestershiresaus (ongeveer 1 lepel).

  11. Doe als laatste de stukjes kippenvlees erbij en roer goed door.