Recept: Tamme eendenborst met peperkoeksaus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Gevogelte

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 eendenborstfilets van 160 gram
boter
peper
zout
Voor de peperkoeksaus
2 deciliter wildfond
1,2 deciliter rode wijn
1 deciliter banyuls (rode dessertwijn)
40 gram boter
100 gram fijngesneden ontbijtkoek
Voor de garnering 250 gram haricots verts
16 partjes appel
suiker
4 flinterdunne plakjes ontbijtkoek
Voor de aardappelpuree
4 grote aardappelen
2 sjalotjes,fijngehakt
peper
zout
50 gram boter

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de plakjes ontbijtkoek 4 minuten.

  2. Maak de haricots verts schoon en blancheer ze in kokend water.

  3. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.

  4. Leg ze in een kookpan samen met de fijngehakte sjalotten.

  5. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Kook de aardappelen en laat ze even droog koken.

  7. Druk ze door een zeef.

  8. Doe de puree terug in de kookpan en voeg de boter toe.

  9. Houd de puree warm.

  10. Laat de wildfond met de rode wijn,banyuls en ontbijtkoek voor 2/3 inkoken.

  11. Giet de ingedikte saus door een fijne zeef en bind hem met een klontje boter.

  12. Karameliseer de appels in de suiker en zorg dat ze mooi bruin zijn.

  13. Kruid de eendenborstfilets met peper en zout en bak ze in de boter.

  14. Zorg dat de eend van binnen mooi rose blijft.