Recept: Warme aardappelsalade met gefrituurde reepjes kabe

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Aardappels

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 grote vastkokende aardappels
1/8 liter slagroom zonder suiker
2 eetlepels preiringetjes
3 in ringetjes gesneden bosuitjes
2 losgeklopte eieren
4 eetlepels bloem
8 eetlepels paneermeel
400 g. kabeljauwfilet
peper
zout
Voor de garnering
1 zakje veldsla
12 kerstomaatjes
1 citroen
2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook ze in 6 minuten net gaar in water met zout.

  2. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen.

  3. Breng ondertussen de slagroom aan de kook en voeg hier de prei en bosuiringetjes aan toe.

  4. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  5. Voeg vervolgens de aardappelplakjes toe en laat het geheel op laag vuur even doorkoken.

  6. Houd het geheel warm tot gebruik.

  7. Klop in de tussentijd de eieren los in een kom.

  8. Leg paneermeel en bloem op aparte borden.

  9. Snijd daarna de kabeljauw in repen van 1 1/2 cm lengte.

  10. Kruid de repen met peper en zout en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei en als laatste door het paneermeel.

  11. Klop het overtollige paneermeel er af en frituur de kabeljauwrepen goudbruin en krokant in de friteuse.

  12. Garneer de borden met veldsla en kerstomaatjes.

  13. Schep de warme aardappelsalade in het midden van de borden plaats de gefrituurde kabeljauwreepjes er bovenop.

  14. Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie en garneer het met citroen.