Recept: Variaties met bladerdeeg - hapjes voor de borrel
Recept informatie
Ingrediënten
Plakjes (roomboter) bladerdeeg
achterham
jong belegen kaas
plakjes gerookte zalm
boursin met kruiden en knoflook
rundersaucijsjes
losgeklopte eidooier
Bereidingswijze van het recept
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Voor de saucijzenbroodjes Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen.
Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de ham-kaas-hapjes Bladerdeeg in vieren snijden.
Blokje kaas in stukje ham verpakken.
Midden op stukje bladerdeeg leggen.
Punten naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de zalm-boursinhapjes Bladerdeeg in vieren snijden.
Bolletje boursin in stukje zalm rollen.
Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken tot de hapjes mooi goudbruin zijn.
Wil je de hapjes invriezen bak ze dan niet te bruin.
Nog bevroren in een voorverwarmde oven ong.
10 minuten bakken op 200 graden.