Recept: zalmkroketten

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
150 minuten wachttijd 1 uur
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

500 gram noorse zalmfilet
2 tabletten voor visbouillon
500 gram gekookte aardappelen
2 bosuitjes,ragfijn gesnipperd
11/2 eetlepel fijngehakte peterselie
zout
witte peper uit de molen
3/4 deciliter slagroom
2 eieren,losgeklopt
200 gram paneermeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng 1 liter water aan de kook.

  2. Laat de bouillontabletten hierin oplossen.

  3. Voeg daarna de zalm toe en houd alles 12 minuten tegen de kook aan.

  4. Laat de zalm,in het pocheer vocht koud worden.

  5. Wrijf de aardappelen door een zeef.

  6. Voeg er bosuitjes,peterselie,2 eetlepels van het pocheervocht van de zalm en 3 eetlepels slagroom aan toe.

  7. Laat de gepocheerde zalm op een stuk keukenpapier uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.

  8. Verwijder ongerechtigheden zoals de huid en de graten alsmede de vislaag die onder de huid zit en meestal een donkere kleur heeft.

  9. Verdeel het visvlees in vlokken.

  10. Schep ze door het aardappelmengsel en laat alles 1/2 uur rusten.

  11. voeg eventueel nog slagroom toe.

  12. Vorm daarna 8 of meer kroketten van de zalm en aardappelmassa.

  13. Wentel de kroketten door het paneermeel en haal ze daarna door losgeklopte eieren en vervolgens weer door het paneermeel.

  14. Druk het paneermeel met de vlakke hand vrij stevig aan.

  15. Laat de kroketten nadat ze zijn gerold nog 1/2 uurtje rusten.

  16. bak de kroketten,niet meer dan 4 tegelijk in hete olie (180 graden) goudbruin.

  17. Laat ze na het bakken even over keukenpapier rollen.