Recept: Antilliaanse viskroketten

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Warm
Snacks, Warm14

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
20 st

Ingrediënten

500 gram kabeljauwfilet
1 ui
1 paprika
2 takjes bladselderij
1 takje peterselie
1/2 madame jeanette peper
250 mililiter melk
250 mililiter water
1 grote visbouillonblok
1/2 kipbouillonblok
35 gram boter
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
250 gram bloem
4 eieren
2 pakjes paneermeel
olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Maal de ui, paprika, bladselderij, peterselie en de madame jeanette fijn in de keukenmachine.

  2. Breng de melk met het water aan de kook met de vis, de gemalen specerijen, bouillonblokjes, boter en de kruiden.

  3. Roer alles goed door elkaar.

  4. Laat de vis op een laag vuurtje in 10 minuten gaar worden.

  5. Roer dan in kleine beetjes de bloem erbij tot een stevige massa ontstaat.

  6. Laat het mengsel 30 minuten afkoelen en opstijven.

  7. Een dikke rol vormen, Snijd de rol in stukken van 8 centimeter lang en vorm de kroketten.

  8. Kluts de eieren goed los en strooi paneermeel op een plat bord.

  9. Rol de kroketten eerst in paneermeel, daarna door het losgeklopte ei en dan weer in paneermeel.

  10. Je kunt de kroketten in de koelkast bewaren om later te bakken.

  11. Verhit de olie in een frituurpan en bak de kroketjes goudbruin.

  12. Serveer de kroketjes warm met mosterd.