Recept: Waldorffsalade

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 knolselderij
2 groene appels
sap van 1/2 citroen
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels slagroom
een paar druppels worcestershiresaus
2 eetlepels gehakte peterselie
peper
zout
250 gram gekookte kipfilet
100 gram walnoten
1 blikje ananasstukjes of 1/4 verse ananas
voor de garnering
toefjes peterselie
plakken sinaasappel

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de dressing door de mayonaise glad te roeren met de slagroom, citroensap, worcestershiresaus en peterselie.

  2. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

  3. Ontdoe de knolselderij vervolgens van de buitenste schil en snijd de knolselderij in dunne plakken, en snijd deze vervolgens weer in dunne reepjes.

  4. Schil daarna de appels, snijd deze in reepjes en meng ze met de knolselderijreepjes.

  5. Giet de dressing eroverheen en meng alles goed door elkaar.

  6. Kook de kipfilet in water met zout in 10 minuten gaar en laat deze afkoelen.

  7. Snijd daarna de kipfilet in reepjes en schep deze samen met de walnoten en ananas bij de knolselderijsalade.

  8. Laat de salade minstens 1 uur staan in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.

  9. Schep de waldorffsalade daarna in een mooie kom en garneer met toefjes peterselie en plakken sinaasappel.