Recept: Truffeltaartje met uien, spek, ganzevet

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Koud

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

1 st truffel
60 gr katenspek
500 gr ui
300 gr ganzevet
1.5 dl creme fraiche
naar smaak zeezout
naar smaak peper

Bereidingswijze van het recept

  1. De truffel in mooie, dunne plakjes schaven.

  2. De lelijke stukken truffel apart houden.

  3. Het katenspek fijn snijden.

  4. De ui in dunne plakjes snijden en deze plakken in vieren snijden.

  5. Het ganzevet verwarmen tot ongeveer 60 graden en de katenspek met de ui toevoegen.

  6. De ui zachtjes gaar laten worden.

  7. De creme fraiche toevoegen en het geheel af laten koelen.

  8. De massa hoog op smaak brengen met zeezout en peper en de truffelafsnijdsels erdoor roeren.

  9. Stekers met de massa vullen en afdekken met truffel.

  10. De stekers voor het serveren verwijderen