Recept: Zalmhapjes met vanillecreme
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
1 vanillestokje
150 gram verse roomkaas
2 eetlepels mayonaise
6 plakken zalm rechthoekig
1 eetlepel forelkaviaar
150 gram verse roomkaas
2 eetlepels mayonaise
6 plakken zalm rechthoekig
1 eetlepel forelkaviaar
Bereidingswijze van het recept
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mes het merg eruit.
Roer de roomkaas los met de mayonaise en het vanillemerg.
Snijd de plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal besmeer ze met 1/3 van de vanillecreme en dek af met de volgende 6 plakjes.
Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
Druk de zalm petitfours licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
Garneer met forelkaviaar.