Recept: Aardappeltartaar met carpaccio

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Koud
Makkelijk en Snel, Koud10

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300g aardappelen
Melk
Olijfolie
Peper
zout
Nootmuskaat
6 kleine augurken
2 lente-uitjes
1 hardgekookt ei
1 eetlepel kappertjes
Bieslook
3 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel azijn



Bereidingswijze van het recept

  1. Kook 300g aardappelen gaar en pureer ze met wat melk en olijfolie.

  2. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Hak 6 kleine augurken, 2 lente-uitjes en 1 hardgekookt ei heel fijn en meng ze samen met 1 eetlepel kappertjes onder de puree.

  4. Maak met een ring torentjes op de borden en werk ze af met nog wat extra gehakte augurkjes en ei en enkele sprietjes bieslook.

  5. Serveer bij deze torentjes runds- of tonijncarpaccio en een sausje van 3 eetlepels donkere sojasaus, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn.