Recept: zalmhapjes

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

3 el venkelzaad
3 el komijnzaad
3 el korianderzaad
Zout
cayennepeper
400 g zalmfilet,
4 el griekse yoghurt.
4 el limoensap, citroensap en sinaasappelsap.
1 tl raspen van een limoenschil
en van een sinaasappelschil.
Suiker.

Bereidingswijze van het recept

  1. oven op 200 graden verwarmen.

  2. Venkel-, komijn- en korianderzaad in een pan zonder olie 3 tot 4 minuten roosteren.

  3. Met 1/2 tl zout en twee vingers cayennepeper vermengen.

  4. Zalm in 3 cm grote blokjes snijden.

  5. Met een kant in het kruidenmix drukken.

  6. Op een bakplaat zetten en in 5 tot 6 minuten in de oven garen.

  7. Yoghurt met het fruitsap en de schil verroeren, zout en suiker toevoegen.

  8. Bij de zalmhapjes serveren.