Recept: Vanillehartjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

150 g boter
225 gram bloem
125 g basterdsuiker
1 tl vanille-essence
bloem voor het bestuiven
basterdsuiker om te bestuiven

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 gradenBeleg de bakplaat met het bakpapier.

  2. Snij de boter in blokjes.

  3. Zeef de bloem boven een grote kom en kneed de boter met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.

  4. Roer de bastersuiker en de vanille-essence erdoor en kneed het mengsel met je handen tot een stevig deeg.

  5. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca.

  6. 2,5 cm dik.

  7. Snijd er met een koekjesvorm 12 hartjes uit met een doorsnee van 5 cm en 2,5 cm dik.

  8. Leg de hartjes op de bakplaat en bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin.

  9. Laat ze op een rooster afkoelen.

  10. Bestuif ze voor het serveren met een beetje basterdsuiker.