Recept: Valentijnssoep

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 fijngesneden sjalot
1 teen knoflook, fijngehakt
3 champignons
klein stukje bleekselderij
klein stukje prei
4 rijpe tomaten
1/2 l. groentebouillon
1 pijpkaneel
3 blaadjes basilicum
1 dl licht geklopte slagroom
Voor de garnituur:
3 gekookte groene asperges, in stukjes gesneden
2 el tomaat concassa
paar plukjes peterselie
1 snee witbrood
2 stukjes Bleu d'Avergne van elk ca 20 gram

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin het sjalotje goudgeel, voeg de knoflook, champignons, bleekselderij, prei en tomaten toe.

  2. Stoof het geheel gedurende 1 minuut.

  3. Blus met de bouillon en voeg de pijpkaneel en basilicum toe.

  4. Laat het geheel op een laag vuurtje gedurende een half uur trekken.

  5. Druk de soep door een zeef.

  6. Voeg de geklopte room aan de soep toe.

  7. Verwarm de soep voor het serveren en klop deze tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.

  8. Voeg de asperges, tomaat concassa en peterselie toe aan de soep.

  9. Snijd ondertussen hartjes uit het brood met een middenlijn van drie centimeter.

  10. Leg de Blue d'Auvergne op het brood en gratineer de broodhartjes onder de hete grill tot de kaas ietwat gesmolten is.

  11. Schenk de soep in een mooie kom en leg het broodhartje in de soep.